и пир мен го има,дразнещо е но маи лека при секои е разли4ен.а тази баня колко пари е?и къде го правят.мерси предварително.
Известие
Collapse
No announcement yet.
нестабилни обороти на празен ход
Collapse
X
-
Аз нямах колебания в оборотите, но при рязко спиране (когато някой те засече и чак гасиш колата), падаха на нула и после няма палене. После почна при всяко по-рязко спиране да падат оборотите на 500 и даже алко под тях. Вчера почистих дроселовата клапа с кореселин (все едно не съм карал колата с бензин, а с въглища), няма такава мизерия (застопорих педала на газта добре, за да е в отворено положение), а също и МПХто - пръсках го с ВД40 (почти един спрей), но не мога да кажа, че го чисти чак, по-скоро смазва. Сега оборотите са си ОК. При рязко спиране, оборотите даже леко се вдигат и после постепенно се оспокояват (вдигането е до към 1100-1200 и падат на 800-850). При движение и на място няма колебания. Ще видим докога.Last edited by dido76bg; d.m.y г., 12:16.Alfa 145 2.0 TS 16V Q.V. - голяма ламя
Comment
-
dido76bg Аз нямах колебания в оборотите, но при рязко спиране (когато някой те засече и чак гасиш колата), падаха на нула и после няма палене. После почна при всяко по-рязко спиране да падат оборотите на 500 и даже алко под тях.
Е как бе, колега, оборотите на 0??? Или под 500??? То стрелката на оборотомера си е ограничена фабрично на 500. Даже при изгасен двигател оборотите ти ще показват 500.Last edited by hollyman_R; d.m.y г., 16:55.
Comment
-
Първоначално публикувано от hollyman_R Покажи съобщениеdido76bg Аз нямах колебания в оборотите, но при рязко спиране (когато някой те засече и чак гасиш колата), падаха на нула и после няма палене. После почна при всяко по-рязко спиране да падат оборотите на 500 и даже алко под тях.
Е как бе, колега, оборотите на 0??? Или под 500??? То стрелката на оборотомера си е ограничена фабрично на 500. Даже при изгасен двигател оборотите ти ще показват 0.Ама най-интересното беше ,че с калпав акумулатор ми ги правеше тия номера и на мен и на бащата,а пък с нов нямаше никакъв проблем , вий кажете за к`во е така?
Comment
-
Дросела, не съм го свалял, понеже има гарнигура, а беше събота следобяд и ме беше страх да го свалям. Иначе под вариатора също има гарнитура. Иначе смо застопорих педала на газта и го излъсках докъдето стигнах. Засега тестовете със газ-спирачка са перфектни.
Иначе оборотите падат на 0. Дано не ви се случе да го видите и да чуете как се мъчи на 1 милимунда от 1 цилиндър и умира....Alfa 145 2.0 TS 16V Q.V. - голяма ламя
Comment
-
Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщениеза колко време може да се замърси дроселовата клапа щото един майстор ми каза че я е чистил преди 7-8мес. когато бях в боксаточка
Comment
-
ами и моя ми бяха казали, че са го чистили, но...
лесно се разкачат маркучите и можете сами да проверите. почиства се също лесно... парцали, кореселин и уред с който да си застопорите педала на газта...
... сега пали от раз...Alfa 145 2.0 TS 16V Q.V. - голяма ламя
Comment
-
Такааа... След като почетох в тая тема, решх да мина към действия. Ето ви малко описание и снимки как стават нещата.
Необходими матряли: спрей за чистене на карбуратори, ВД40, некои попиващи материали (салфетки, тоалетна хартия, памук, на който квото му хареса...)
Първо си намерих МПХ 2-ра ръка. Да, ама се оказа позапецнало,ма тва го разбрах впослествие.
Нямам снимка на самото МПХ, но мисля вече всички знаете къде се намира - над дроселната клапа. Захванато е с 2 болта, които се развиват с "еврейска звезда". Трябва да се внимава, щото между моторчето и алум. основа има ена крехкагарнитурка (на първата снимка).
За да стигна до дроселната клапа аз лично свалих само дебитомера и после маркуча между него и дросела, но може и да се свали направо от въздушния филтър. Имайте предвид, че маркуча до дросела има разклонение към маслени пари от главата и трябва да се откачи и оттам.
След това застъпвате газта примерно с една отверка между педала и пластмасовото барче
Как изглежда всичко разкачено може да видите на втората снимка.
Следва яко пръскане с карбураторния спрей, докато изтече сичката гряз изотвътре. Може да се ползват подръчни материали за доизчистване на гадостите в кухините вътре в моторчето и отворите на дросела. Само требе да се внимава МНОГО да не хартиса некой памук по дупките.
След като подсушите к'вото (ако) е останало от карбураторния спрей в моторчето, пръсвате малко ВД40, за да се движи клапата му свободно.
(Забележка: ако не се движи свободно - лошо, явно е клеясало и му требе раздвижване. Процедурата не съм я правил, но мисля, че във Visa-та имаше режим на раздвижване на МПХ
)
Как изглежда чистенето на маторя (както и цвета на това, което излиза от него) може да видите на последната снимка.
Сглабяне - в обратния ред. При мен (както може да забележите) се наеа гарнитурката, та се наложи леко подлепване към моторчето за да застане в старата позиция.
Резултати (поне при мен) - малко по-гладка работа на двг. при празен ход, както и липса на гадното придърпване при пуснат педал на газта на скорост.
Засега - толкоз, аре наздраве...
AR 145 QV '97
Comment
-
Е, радостта от добрата работа на празен ход след ултразвуковата баня трая точно 1 месец(( Днес пак полудяха оборотите. Няколко пъти като спирам /забелязах, че се получава повечето пъти след яко настъпване на газта/ оборотите ми 4-5 пъти играят от 1400 до 600. След това се успокояват на 850, ама...
И ся пак майстори, сервизи, глупости...
Боже, колко мъка има по тези `талянски коли, Боже...
Айде вече да им забраниш да правят мотори за автомобили, само купета ако може...
Comment
-
Първоначално публикувано от hollyman_R Покажи съобщениеЕ, радостта от добрата работа на празен ход след ултразвуковата баня трая точно 1 месец(( Днес пак полудяха оборотите. Няколко пъти като спирам /забелязах, че се получава повечето пъти след яко настъпване на газта/ оборотите ми 4-5 пъти играят от 1400 до 600. След това се успокояват на 850, ама...
И ся пак майстори, сервизи, глупости...
Боже, колко мъка има по тези `талянски коли, Боже...
Айде вече да им забраниш да правят мотори за автомобили, само купета ако може...Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
Comment